Jules Calis Illustrator, striptekenaar en grafisch journalist

Jules Calis

IJshockeyteam Tilburg Trappers

Het seizoen 2015-2016 bleek zeer succesvol voor het professionele ijshockeyteam Tilburg Trappers. Het team nam deel aan de Oberliga Nord, het derde Duitse competitieniveau, wist zich te plaatsen voor de play-offs en uiteindelijk kampioen te worden.

De laatst gewonnen wedstrijd in de halve-finale play-offs inspireerde Calis tot een cartoon om het behalen van de finale te vieren.

In samenwerking met sportjournalist Pim Dikkers van Brabants Dagblad, maakte Calis een interview in stripvorm met aanvaller Levi Houkes. De strip verscheen op de dag van de beslissende wedstrijd en Tilburg Trappers kampioen werd.

Het verhaal werd gepubliceerd door Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad.

Ook het seizoen 2016-2017 bracht de Tilburg Trappers weer succes, waar het team zich weer wist te plaatsen voor de play-offs. Ditmaal waren de prestaties van het team en de play-offs voor Calis weer inspirerend en leidden tot enkele cartoons.

In samenwerking met sportjournalist Pim Dikkers van Brabants Dagblad, verzorgde Calis een visueel overzicht  met enkele hoogtepunten en belangrijke feiten van de afgelopen competitie.

De infographic werd gepubliceerd door Brabants Dagblad.

Save

Save

Reacties zijn gesloten.