Jules Calis Illustrator, striptekenaar en grafisch journalist

Jules Calis

Gevlucht – Reizende Expositie

Het veertien-pagina’s tellende journalistieke stripverhaal Gevlucht over de Syrische vluchteling Youssef*, werd 8 december 2016 in de regionale dagbladen BN DeStem en Brabants Dagblad als extra bijlage in full colour gepubliceerd. Gedurende het verhaal wordt de lezer geconfronteerd met Youssefs ervaringen en ziet men hoe hij zijn nieuwe leven in Tilburg probeert op te bouwen. Lezers waren onder de indruk van de vertelstijl en van het feit dat het een alternatieve kijk op de vluchtelingenproblematiek gaf.

In het bijgevoegde interview met de Tilburgse journalistiek striptekenaar Jules Calis, werd al aangekondigd dat Gevlucht voortgezet zou worden als een reizende expositie bij bibliotheken, scholen, kunst- en cultuur gerelateerde locaties in Nederland.

Het verhaal kwam mede tot stand door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, projectinitiator Jan Stads / Uitgeverij Pix4Profs en schrijvend-journalist David Oranje die de tekst en vertaling verzorgde. De reizende expositie is mede tot stand gekomen met steun van VluchtelingenWerk Nederland.

*Youssef is een gefingeerde naam vanwege veiligheidsredenen. Zijn werkelijke identiteit is bij uitgeverij Pix4Profs bekend.

Op de Facebook-pagina van de reizende expositie kunt u alle aankondigingen voor volgende locaties en ontwikkelingen over het project volgen. Dus ook wanneer de tentoonstelling eventueel bij u in de buurt plaatsvindt. De krantenbijlage zal gedurende de reizende expositie gratis verkrijgbaar zijn en er is de mogelijkheid de maker te ontmoeten.


Gevlucht Reizende Expositie, Centrale Bibliotheek,
12 juni t/m 3 juli 2017, Hoogstraat 110, Rotterdam

Gevlucht Reizende Expositie – Originele potloodtekeningen,
Strips! Museum voor het Beeldverhaal,
10 t/m 24 juni 2017, Wijnbrugstraat 5, Rotterdam

Gevlucht Reizende Expositie, boekhandel Gianotten-Mutsaers,
6 t/m 30 mei 2017, Emmapassage 17, Tilburg

Bekijk hieronder foto’s van de tentoonstelling.

Expositie boekhandel Gianotten Mutsaers, Emmapassage 17, Tilburg, 6 t/m 20 mei. Foto’s Jan Stads / Pix4Profs

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *